نمونهای از روایات مورد استدلال تشیّع انگلیسی
ارسال توسط
mo dir در تاریخ 22 مهر 1396 20:46
( گروه:
فرقه شیرازی )
تشیع انگلیسی برای توجیه فحاشی و اهانتهای خویش به مقدسات اهل سنت، به برخی از روایات استدلال کردهاند که در ادامه به یکی از این روایات اشاره میکنیم، و آنها را مورد تحلیل قرار میدهیم.
اخباری مشهور جناب سید نعمت الله جزایری در کتاب «ریاض الابرار فی مناقب الائمّة الاطهار» ابتدا روایتی را از امام صادق(علیهالسلام) نقل میکند که فرمودند: «همانا برای ما حقّی است که «معادن الاُبن» با نیرنگ آنرا از ما گرفتند»؛ با توجه به روایتی که پیش از این آوردهاند، «معادن الاُبن» را معدنهای اُبنة _ مفعول واقع شدن مرد _ معنی کرده و مینویسد: «این معنی در خلفای جور عباسی و اموی و غیر آنها شایع بوده است!»
این روایت بخشی از یک دعای طولانی بدون سند است که شیخ طوسی در کتاب ادعیه خود با نام «المصباح المتهجّد» در مستحبّات اذکار نماز وتر، ذکر کردهاند و مرحوم جزایری آن را تقطیع کرده و مقداری تغییر داده و به عنوان مطلب جداگانهای عنوان کرده است. شیخ عباس قمی هم آنرا در مفاتیح نیاورده است.
نکته دوم اینکه: به نظر میرسد ایشان عبارت را به درستی معنی نکردهاند؛ زیرا اوّلاً: امام معصوم(به فرض صحّت انتساب این خبر واحد بدون سند به ایشان) این جملات را به عنوان دعای وتر به شیعیان خود تعلیم دادهاند و مقصودشان شخص خودشان نبوده تا استدلال شود که حضرت خبر از مطلبی در مورد پدران خود و غصب خلافت میدهند. بلکه بیان حال هر مظلومی است که مورد ظلم حاکمان معیوب روزگار واقع شده و در ادامه این معادن ابنة به «کسانی که احکام الهی را تعطیل میکنند و سعی در نابودی افراد و فساد در سرزمین اسلامی دارند» و در هر زمان و مکانی وجود دارند، تفسیر شده است.
ثانیا: واژه «الاُبن» جمع «اُبنة» در لغت به معنای «گره چوب، ميخچه كه در پا پديد آيد و در زبان متداول به آن (مِسمار) گويند، عيب، كينه» آمده است. مرحوم شیخ صدوق در معانی الاخبار در بیان معنای این لفظ مینویسد: «اُبنة به معنای عیب است». بنابراین ترجمه صحیح دعای مزبور به این صورت است: «پروردگارا! انحراف فتنهها ما را فرا گرفت و پردهی حیرت، ما را احاطه کرد و ذلت و خواری درِ خانههایمان را کوفت و غیر امینان در دینت بر ما حاکم شدند و معادن کینه و نفرت _ که احکامت را تعطیل کردند _ سرنوشت ما را در دست گرفتند و در راه نابودی بندگانت و تباهی شهرهایت کمر بستند».
منبع:
کانال اندیشه تشیع
تعداد مشاهده خبر: (228)
کد خبر: 5445
هم اکنون هیچ
نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.